Home » Dag 33 – Boot te water!!

Dag 33 – Boot te water!!

Maandag 17 augustus 2009 – Vandaag was het dan eindelijk zo ver, de boot het water in. Helaas moets ik zelf werken overdag en heeft de werf de boto zonde rmijn bijzijn in het water gedaan.

Ze moesten de vetkoorden nog iets aandraaien maar verder bleef hij perfect drijven!

Na mijn werk meteen naar de werf gegaan, alles rondom de motor controleren en dan het spannende moment start de motor. En zonder problemen starte de motor meteen! Een heerlijk gevoel.

Na wat proefdraaien, een uur gaan varen om hem daarna op zijn ligplaats in de Amsterdamse grachten af te meren.

Het is een fantastiche sloep geworden!!

5 comments

 1. Richard says:

  Het is een schitterende boot geworden, gefeliciteerd! Ik loop zelf ook met de gedachte rond om een reddingssloep op te gaan knappen en deze site is zeker een stimulans, dank daarvoor. Misschien heeft u enkele tips voor de aankoop van een oude sloep. Zelf zie ik door de bomen het bos niet meer. Importeren uit Bangladesh of hier iets zoeken?
  Alvast bedankt en heel veel vaarplezier toegewenst.

  Met vriendelijke groet,
  Richard

 2. Bas says:

  Het is absoluut een mooi schip geworden! Mijn sloep is momenteel onderweg uit china. Ik heb wel een vraag mbt het opknappen: heb jij de sloep verzwaard? aangezien de sloepen een groot drijfvermogen hebben en gemaakt zijn voor veel gewicht ben ik bang dat de sloep als er geen ballast ingaat te hoog op het water ligt wat de vaareigenschappen negatief kan beinvloeden. Ik zou graag met je in contact komen om te kijken hoe jij bepaalde zaken opgelost hebt.

  Bas

 3. Albert says:

  Mijn complimenten het is een hele mooie sloep geworden. Ik heb een paar vragen ik zit er over te denken om ook een sloep op te knappen. Maar hoe zijn de vaareigenschappen eigenlijk? Heb je nog aanpassingen moeten doen om de schroef goed onder water te krijgen of heb je de boot verzwaard? Hoe heb je het laatste stukje van de onderkant geverfd. De boot ligt op de schaag en zoals je vermelde moet je de verf binnen een bepaald tijdsbestek aanbrengen.

  m.vr.gr.

  Albert

 4. Paul Engelbertink says:

  Hi,

  Ook ik zit met dit idee te broeden. Hebben een van de heren hierboven inmiddels een boot over laten komen? Daarnaast de vraag wat het kost om uit China een sloep als deze hiernaar toe te laten komen. Ik ben reuze benieuwd en vind het een prachtig exemplaar geworden. Hoeveel kosten zijn er uiteindelijk gemaakt?

  Bij voorbaat dank

 5. Richard says:

  Beste Paul,

  Ik heb mijn sloep uiteindelijk in Nederland gekocht, er is tegenwoordig genoeg aanbod. Ik heb de boot maar met ca. 250 kg verzwaard. Voorheen lag er wel 1800 kg in om onder de bruggen door te komen. Tegenwoordig laat ik hem voor vertrekt vollopen met water en wanneer we op “open vaart” zijn pomp ik hem weer leeg. Beetje omslachtig maar de boot stuurt leeg veel beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.