Home » Dag 11 – Schilderen en Slopen

Dag 11 – Schilderen en Slopen

Dag 10 - Schilderen en Slopen 014Maandag 20 juli 2009 – Vandaag de eerste laag verf onderwater er op gezet! Het is een hele vieze kleur maar gelukkig maar een primer laag, maar het ziet er wel super uit!

Daarnaast vandaag bezig geweest met alle overtollige materialen uit de binnenkant te slopen, oude dieseltank, watertank, voedsel tank en een equipment vak. Wat geeftd at een ruimte in de boot zeg. Niet normaal.

12 comments

 1. admin says:

  Dank je! Was ook een super leuk project om te doen! Impulsief aan begonnen en 5-6 weken later klaar. De diepgang weet ik niet exact… Maar zonder menden schat ik zo een 40-50 cm en met 35 man er in een stuk meer…..

  Zelf ook bezig of van plan zoiets te gaan doen?

 2. Camiel says:

  Inderdaad een erg mooi project! Knap hoe je volgehouden hebt op momenten dat het niet mee zit.
  Ik ben zelf net begonnen aan de renovatie van een (polyesteren) rampenvlet. Ik vraag me af hoe jij de waterlijn bepaald hebt.

  Groeten,
  Camiel

 3. admin says:

  De waterlijn is voor mij ook een beetje een gok geweest. Toen ik aan de boot begon had ik hem nog nooit in het water zien liggen. Wel zaten er een paar sporen van water op die heb ik aangehouden. Om de lijn helemaal mooi recht te krijgen moet je niet stukje voor stukje plakken. Maar voor of achter beginnen, vastplakken en paar meter weg lopen van de boot en dan je hand stabiel op de juiste hoogte houden en in een keer naar de andere kant van de boot lopen. En dan krijg je een perfecte rechte lijn. Eerste keer ging bij mij nog fout maar 2e keer ging meteen goed.

  Succes. Groeten, Michiel

 4. N. van Leeuwen says:

  Wij hebben zojuist dezelfde sloep gekocht van de Kota Berlian.
  Kan ik informatie en foto’s krijgen van jullie opknapproject?

 5. admin says:

  Wow wat leuk! Het is een fantastische boot! Alles wta ik heb aan materiaal heb ik hier op de blog staan. Waar ga je de sloep opknappen?

  Mocht je vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen. Ik zal je zo even mijn contact gegevens mailen.

 6. Bas says:

  Ik ben zelf ook een oude reddingssloep aan het opknappen (lengte 7.5m). Om de diepgang van mijn sloep te bepalen heb ik de specificaties van vergelijkbare sloepen van “proffesionele” bouwers bekeken (isloep.nl, suyderseesloepen.nl etc). De afmetingen en rompvorm van deze sloepen komen ongeveer overeen met die van mij en hebben een diepgang van ongeveer 45-50cm. Daar ben ik ook maar vanuit gegaan. Over een maandje gaat ‘ie te water…we zullen zien. We zullen waarschijnlijk wel wat ballast voorin moeten leggen.

 7. paul says:

  leuke sloep, wij zijn met een zelfde fasmer bezig, je hebt een zeer leuke website, goed voor ideeen. Met wat geluk gaat onze sloep binnen twee weken te water. kan je me vertellen hoeveel ballast gewicht je hebt toegepast.

 8. admin says:

  Beste Paul,

  Was ook super leuk om te doen. Ik heb geen ballast geplaatst en tot op heden mis ik het nog niet. Wel wil ik graag trimvlakken achterop hebben, want vol ind eachteruit gaat hij toch wel lucht happen…… Heb je een foto ben wel benieuwd.

  Groeten,

  Michiel

 9. Paul says:

  geef maar een mail adres, ben nu een vloer aan t leggen, technisch alles gereed, ik hoop volgende week te water te gaan. We willen in ieder geval de sail intocht meevaren. Oja we willen ook naar t prinsengracht concert, hoe laat moet je gemiddeld aanvaren voor een leuke plek?

  wellicht zien we je daar, groet Paul,

  misschien een fassmer clubje?

 10. admin says:

  Beste Paul,

  Voor het Prinsengracht concert moet je ‘s morgens rond een uur of half 8 – 8 uur wel aanwezig zijn om om 12 uur nog naar binnen te kunnen, je mag maarvanaf 1 kant naar binnen en dat is vanaf de westerkerk. Daar is het dus om 8 uur verzamelen en dan vanaf 12 uur mag iedereen naar binnen dat is enorm trekken en duwen…. dus zeker met een mooie nieuwe sloep zorg voor genoeg stootwillen en wat hulp! Ik ben er zeker weer bij!

  Is wel leuk idd een Fassmer clubje maken. Ik zag zojuist dat Fassmer.nl nog beschikbaar is. Ik zal deze even registreren en hier een mini website op maken zodat iedereen met een Fassmer hier een profieltje kan aanmaken en een soort discussie forum.

  Groeten

  Michiel
  michiel@mymoes.nl

 11. jan says:

  leuke site een plezier de fotos te bekijken
  wij hebben ook een fassmer van 6.5 mtr gekocht en komt binnen kort van uit turkije
  naar nederland
  groet
  jan en ivonnne

Leave a Reply

Your email address will not be published.